Автор: admin
Публикувано на: 12.02.2010 13:49:08

Рейтинг:

Kia
През последните няколко години почти не минава голямо автомобилно изложение, за което южнокорейската компания Kia да не подготви някоя впечатляваща футуристична концепция.

На провеждащия се в момента автосалон в Чикаго, Kia демонстрира амбицията си за създаване на превозни средства с максимално дълъг пробег и минимално влияние върху околната среда, чрез концептуалното спортно купе Ray.

Както вече споменахме, когато корейците разпространиха тийзър на Ray, автомобилът е дело на американския дизайнерски център на компанията, като за негова база е използван седанът Forte.

Kia Ray е оборудвана с хибридна технология, състояща се от 1.4 GDI двигател (153к.с.), електромотор (105к.с.) и комплект литиево-йонни батерии. Задвижването от двигателя с вътрешно горене се предава към предните колела, посредством безстепенна CVT трансмисия, а това от електрическия агрегат - към задните колесници.

Концептуалното купе може да използва както всеки двигател поотделно, така и двата едновременно. От Kia бързат да се похвалят, че автомобилът изминава над 80км. в електрически режим и цели 1 200км. в комбиниран, без да е необходимо презареждане. Най-впечатляващото в целия автомобил обаче е неговият среден разход на гориво от 1.2л/100км. пробег.

Футуристичният Ray разполага с интегрирани в покрива слънчеви панели, генерираното електричество от които се използва за поддържане на осветителните системи в автомобила и подпомагане на климатичната инсталация. Повърхността на купето пък има функцията да отблъсква слънчевите лъчи, благодарение на което работата на климатика се намалява.

Галерия Kia Ray Concept
Kia разкри хибридното купе Ray
Kia разкри хибридното купе Ray
Kia разкри хибридното купе Ray
Kia разкри хибридното купе Ray
Kia разкри хибридното купе Ray
Тагове: Kia, Kia Ray
Читателски коментари

Анонимен 2010-02-13 11:22:21 0 отговори

Анонимен

Mnoo stranno!

Анонимен 2010-02-12 16:41:12 0 отговори

Анонимен

Отпред е много красиво, но тази задница не ми допада. Въпреки това, ако действително харчи 1.2 на 100 веднага си го купувам!

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg